Iklan

25 June 2016

RAHSIA MASAKAN IBU.....

Kadang-kadang hidangan yang di hidangkan tu simple sangat. Tapi bila makan ...Allahuakhbar...sampai bertambah nasi. Kenapa ye...? Memang betul orang kata masakan mak memang tak ada tandingnya....walaupun hidangan yang sama dihidangkan ditempat lain...tetap tak kan sama...kenapa ye?. Kalau anak kita yang duduk kat asrama balik ke rumah... Benda yang sama jugak akan dialami oleh si anak...kenapa ye? Kenapa kita tak seselera anak tersebut?
Orang kata ... Itu le air tangan ibu...memang tiada tandingnya....tapi kalau difikirkan lagi dengan teliti....aku rasa la kan....setiap masakan yang dimasak oleh mak kita adalah mengikut selera kita...tu sebab sedap...kalau di rumah sendiri...tentu isteri dan kita akan menentukan masakan yang menepati selera anak2 kita...tu le sebabnya anak yang balik dari asrama boleh tambah sampai 2 3 pinggan dan benda yang sama jugak kalau kita makan masakan mak kat kampung.....
Nak pastikan teori aku ni betul ke tak....masa korang tambah nasi kat rumah mak korang ...cuba perhatikan bapak korang....kalau dia makan biasa2 je tu...maknanya betul le apa yang aku storykan kat sini. Ok bye....SENYUMMMMMMMM.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails